vineri, 31 august 2012

Rolul securității în procesul de colectivizare a agriculturii

Datorită faptului că în România țărănimea reprezenta majoritatea covîrșitoare a populației țării, respectiv patru cincimi din aceasta, problema agrară a constituit de-a lungul timpului, atît în perioada interbelică, dar și după acapararea puterii de către comuniști, o preocupare de referință a cercurilor guvernante. Politica de colectivizare a agriculturii avea ca scop declarat modernizarea acesteia și introducerea structurilor socialiste la sate. Existența unei țărănimi neincluse în sistemul socialist era de neconceput pentru autorități, atît datorită gîndirii leniniste, potrivit căreia proprietatea privată produce capitalism și burghezie permanent, spontan și în proporție de masă, cît și prin faptul că prin deținerea pămîntului, populația rurală controla resursele necesare plății datoriilor de război, a aprovizionării urbane, precum și a dezvoltării economice a țării. 
În primii ani după evenimentele de la 23 august 1944, comuniștii au păstrat tăcerea în privința colectivizării agriculturii, respingînd chiar proiecte privitoare la organizarea obștilor, propuse de partidele cu care colaborau. Nu au negat rolul asociațiilor, însă propaganda a fost focalizată asupra cooperativelor de consum, de prelucrare, de desfacere a produselor agricole și de folosire în comun a tractoarelor. După legiferarea reformei din 1945, timp de cîțiva ani, comuniștii au repetat aceste afirmații, dorind să demonstreze că sînt fermi apărători ai proprietății private. 
Nu s-a pomenit nimic despre colectivizarea după modelul sovietic, deși în mediul rural exista o adevărată psihoză în acest sens, strategia comunistă trebuind să țină cont de puternicul sentiment de proprietate care îi caracteriza pe țăranii români. Politica față de aceștia, în perioada 1944-1948, a reprezentat de fapt incapacitatea factorilor de decizie de a deschide un nou front pe lîngă acela contra burgheziei, chestiunea agrară fiind soluționată după modelul lui Lenin din 1921. Limitarea inițiativei comuniste se datora și dificultăților impuse de refacerea economiei distruse de război, precum și celor doi ani succesivi de secetă, 1945 și 1946.
 După venirea la putere a guvernului condus de Petru Groza comuniștii au continuat să susțină că doresc împroprietărirea țăranilor, în special a celor fără pămînt sau cu pămînt puțin, precum și a soldaților care luptaseră în campania din vest. Prin decretul nr. 187, din 23 martie 1945, a fost legiferată reforma agrară, în urma căreia peste un milion de hectare au trecut în posesia a aproape opt sute de mii de țărani. Pînă în 1949, obiectivul urmărit de partidul comunist român a fost neutralizarea potențialului politic al țărănimii, anihilarea influenței vechilor elite, a partidului național țărănesc în special, asupra satelor, reforma constituind o parte a politicii de alianțe cu forțe din afara proletariatului, ce corespundea strategiei fronturilor populare dirijate de Moscova în estul  și centrul Europei.
La 2 martie 1949 a fost aprobat decretul nr. 83, prin care erau expropiate toate proprietățile ce depășeau 50 ha, fiind de fapt confiscat restul pămîntului ce fusese lăsat moșierilor prin legea din 23 martie 1945.










Spitalul județean de urgență Alba Iulia, iulie 2012, secția gastroenterologie, doamna Daniela Căpitan asistentă medicală principală, popriri 400 lei (?)

DOMNULE PROCUROR ŞEF, Subsemnata Daniela Căpitan, asistentă medicală principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, domiciliată în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 13, bl. 1C, et. II, ap. 6, jud. Alba, În temeiul art. 222 C. proc. pen., formulez următoarea: PLÎNGERE PENALĂ împotriva numiților Sapta Florian, executor judecătoresc din cadrul camerei executorilor judecătorești de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr. 25, jud. Alba, Pop Cristina Elena, consilier juridic și Ciubancan Laura, salarizare, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 23, jud. Alba, Bolosin Mariana, directoare și Oancea Patricia, popriri, de la BRD-GSG sucursala județeană Alba, cu sediul în Alba Iulia, str. Ardealului, nr. 2, bl. 31B-31C, jud. Alba, pentru că din 5 august 2010 la cererea primarului orașului Zlatna, ing. Ponoran Silviu, mi-au urmărit tot salariul, încălcînd dispozițiile art. 409 C. proc. civ., lăsîndu-ne fără mijloace de existență. Eu lucrez la spital din anul 1994 și am doi minori în întreținere. Sus-numiții mi-au urmărit tot salariul (1/1) din 5 august 2010 și pînă în 18 martie 2012. Toate actele de procedură pe care mi le-a comunicat executorul Sapta, sînt ilegale. Eu am contestat executările. Instanțele corupte nu au anulat executările ilegale. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia îmi reține ilegal bani din salariu cu toate că ne judecăm în continuare. Instanțele corupte nu citează terțul poprit. Eu am cerut instanțelor citarea numitelor Pop, Ciubancan, Bolosin și Oancea. Au apărut în presă mai multe articole, dar nu a fost publicat nici un document care ar fi probat acest caz grav de corupție


Art. 409
         Salariile și alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum și alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sînt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia pot fi urmărite:
         a) pînă la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligație de întreținere sau de alocație pentru copii;
         b) pînă la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
         Dacă sînt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
         Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sînt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sînt mai mici decît cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum.
         Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensația acordată salariaților în caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricăror dispoziții legale, precum și sumele cuvenite șomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decît pentru sume datorate cu titlu de obligație de întreținere și despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
         Urmărirea drepturilor menționate la alin. 4 se va putea face în limita a 1/2 din cuantumul acestora.
         Sumele reținute potrivit alin. 1 - 4 se eliberează sau se distribuie potrivit art. 562 și următoarele.
         Alocațiile de stat și indemnizațiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum și orice alte asemenea indemnizații cu destinație specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
         Art. 410
         Este nulă orice urmărire sau cesiune făcută cu încălcarea dispozițiilor prezentei secțiuni. (art. 409 și 410 din C. proc. civ.)

DOMNULE PROCUROR ŞEF,

         Subsemnata Daniela Căpitan, asistentă medicală principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, domiciliată în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 13, bl. 1C, et. II, ap. 6, jud. Alba,
         În temeiul art. 222 C. proc. pen., formulez următoarea:
PLÎNGERE PENALĂ
împotriva numiților Sapta Florian, executor judecătoresc din cadrul camerei executorilor judecătorești de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr. 25, jud. Alba, Pop Cristina Elena, consilier juridic și Ciubancan Laura, salarizare, de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 23, jud. Alba, Bolosin Mariana, directoare și Oancea Patricia, popriri, de la BRD-GSG sucursala județeană Alba, cu sediul în Alba Iulia, str. Ardealului, nr. 2, bl. 31B-31C, jud. Alba, pentru că din 5 august 2010 la cererea primarului orașului Zlatna, ing. Ponoran Silviu, mi-au urmărit tot salariul, încălcînd dispozițiile art. 409 C. proc. civ., lăsîndu-ne fără mijloace de existență. Eu lucrez la spital din anul 1994 și am doi minori în întreținere.
         Sus-numiții mi-au urmărit tot salariul (1/1) din 5 august 2010 și pînă în 18 martie 2012.
         Toate actele de procedură pe care mi le-a comunicat executorul Sapta, sînt ilegale. Eu am contestat executările. Instanțele corupte nu au anulat executările ilegale. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia îmi reține ilegal bani din salariu cu toate că ne judecăm în continuare. Instanțele corupte nu citează terțul poprit. Eu am cerut instanțelor citarea numitelor Pop, Ciubancan, Bolosin și Oancea.
         Au apărut în presă mai multe articole, dar nu a fost publicat nici un document care ar fi probat acest caz grav de corupție.
         Anexez:
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 213/2010 din 5 august 2010
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 214/2010 din 18 august 2010
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 288/2010 din 29 octombrie 2010
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 8/2011 din 31 ianuarie 2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 8/2011 din 31 ianuarie 2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Spitalul Județean de Urgență Alba,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 40/2011 din 14 martie 2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 8/2011 din 6 aprilie 2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: factură fiscal Nr. 1780 din 5 aprilie 2011
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
               49/2011
         Nr. 288/2010 din 3 iunie 2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: înștiințare poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Căpitan Daniela,
         - acte de procedură:
         România
         Birou executor judecătoresc
         Sapta Florian
         Nr. 288/2010 din 3 iunie 2011
                49/2011
         Denumirea înștiințării-comunicării: poprire
         Către,
         Numele și prenumele (Denumirea) Spitalul Județean Alba,
         - fluturași de salariu,
         - tabelul cu reținerile ilegale din salariu,
         - proces-verbal eliberare sumă
         încheiat azi 11 aprilie 2012
         Dosar execuțional 288/2010,
         - documente de la Curtea Europeană a drepturilor Omului.

         danielacapitan.blogspot.com
         marcelcapitan.blogspot.com
          

         Data depunerii
         24 aprilie 2012 

         Semnătura
         Căpitan


DOMNULUI PROCUROR ŞEF AL PARCHETULUI
DE PE LÎNGĂ
ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE 

Ministerul public, parchetul de pe lîngă judecătoria Alba Iulia, dosar nr. 457/P/2012, rezoluție de neîncepere a urmăririi penale 28 iulie 2012, procuror Dodoacă Nicolae din cadrul parchetului de pe lîngă judecătoria Alba Iulia: examinînd actele premergătoare urmăririi penale efectuate în dosarul cu numărul de mai sus,...

Opriți distrugerea Văii lui Lal din orașul Zlatna

marți, 28 august 2012

D-l Căpitan Ioan Marcel nu s-a prezentat la sediul SC Serv Com Zlatna SA și nu a solicitat încheierea contractului de vînzare-cumpărare, nici societății, nici primăriei orașului Zlatna, locuind în acest apartament fără să plătească în continuare chiria. ...

Acte de procedură: România, birou executor judecătoresc Sapta Florian, Piața Iuliu Maniu, nr. 25, 510094, Alba Iulia, jud. Alba, Nr. 288/2010, 49/2011 din 3 iunie 2011, denumirea înștiințării-comunicării: vă comunicăm prin prezenta, că s-a procedat la poprirea tuturor veniturilor dvs. de la spitalul județean Alba,... pentru punerea în executare a titlului executoriu decizia civilă nr. 220/2010 pronunțată de tribunalul Alba la data de 2 martie 2010, vă comunicăm prin prezenta, că s-a procedat la poprirea tuturor dvs. de la spitalul județean Alba, pînă la încasarea următoarelor sume: - 6392,36 lei, sumă ce reprezintă debit conform titlului executoriu și, - 3666,29 lei, cu titlul de cheltuieli de executare și onorariu executor judecătoresc conform procesului-verbal încheiat în conformitate cu prevederile art. 371 ind. 7 Cod procedură Civilă, în total suma de 583,34 lei

Acte de procedură: România, birou executor judecătoresc Sapta Florian, Piața Iuliu Maniu, nr. 25, 510094, Alba Iulia, jud. Alba, Nr. 288/2010 din 29 octombrie 2010, denumirea înștiințării-comunicării: ... vă somăm ca în termen de 1 zi (o zi) de la primirea acestora sau lăsarea lor la sediul dvs., să vă conformați întocmai și necondiționat dispozitivului titlului,...






Baba Teodor executor judecătoresc Alba Iulia, Chitanța SeriaABALBNr 9323962/49, data 27 mai 2004, am primit de la Căpitan Marcel Ioan, adresa Zlatna, suma de 1150000 adică unmilionosutăcincizecidemiilei reprezentînd onorariu notificare, C.E.C. Casa de Economii și Consemnațiuni „Regim special” Unicat-Seria A Nr. Unitatea Alba Iulia, recipisa Nr. 141/2533602 din 31 mai 2004 * 0888672, S-a primit spre consemnare suma de: lei 66000000 șaizecișișasemilioanelei depusă de Căpitan Marcel Ioan din Zlatna str. Piața Unirii nr. 4 județul pe seama și la dispoziția birou executor judecătoresc Baba Teodor din Alba Iulia str. Camil Velican nr. 26 județul reprezentînd valoarea de inventar a apartamentului situat în Zlatna str. Piața Unirii nr. 4 bl. S9-S9' sc. B ap. 24, potrivit deciziei civile 386/A/2004

joi, 23 august 2012

Pamfil Mugurel, procuror la parchetul de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, examinînd dosarul penal cu numărul de mai sus a constatat că eu am formulat plîngere penală împotriva numitului Sapta Florian, executor judecătoresc din cadrul camerei executorilor judecătorești de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, și a numitului Todorescu Aurel, consilier juridic la primăria orașului Zlatna, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 246 C.pen., constând în aceea că sus-numiții și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de servicii (?)” cauzîndu-mi astfel o vătămare a intereselor mele



DOMNULE PROCUROR GENERAL,


         Subsemnata Daniela Căpitan, asistentă medicală principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, domiciliată în Alba Iulia, Bd. Revoluției 1989, nr. 13, bl. 1C, et. II, ap. 6, jud. Alba, parte vătămată în dosarul penal nr. 206/P/2011, MĂ PLÎNG ÎMPOTRIVA REZOLUȚIEI din 29 iunie 2012 prin care Pamfil Mugurel, procuror la parchetul de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, examinînd dosarul penal cu numărul de mai sus a constatat că eu am formulat plîngere penală împotriva numitului Sapta Florian, executor judecătoresc din cadrul camerei executorilor judecătorești de pe lîngă curtea de apel Alba Iulia, și a numitului Todorescu Aurel, consilier juridic la primăria orașului Zlatna, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 246 C.pen., constând în aceea că sus-numiții și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile de servicii (?)” cauzîndu-mi astfel o vătămare a intereselor mele.
„Din cuprinsul plângerii rezultă că petenta este nemulțumită (?) de faptul că în data de 6.04.2011 executorul judecătoresc Sapta Florin (?), însoțit de numitul Teodorescu Aurel (?) – consilier juridic la Primăria Zlatna și de polițiști au procedat la evacuarea ei și a familiei sale din apartamentul situat în orașul Zlatna, P-ța Unirii nr. 4, bl. 59 (?), sc. B, et. 4, jud. Alba, pe care îl ocupa în mod legal în baza unui contract de închiriere. Petenta a mai precizat că executorul judecătoresc i-a reținut mai multe bunuri în apartamentul din care a fost evacuată.
Din examinarea actelor premergătoare (?) efectuate în cauză au rezultat următoarele:
În data de 3.03.2011 la BEJ Sapta Florin (?) s-a înregistrat cererea de executare silită formulată de creditoarea Primăria Zlatna împotriva debitorului (?) Căpitan Marcel Ioan și Căpitan Daniela prin care s-a solicitat evacuarea debitorului (?) din apartamentul pe care îl ocupau, recuperarea chiriei restante (?) și a cheltuielilor de executare, în baza titlului executoriu (?) din Sentința civilă nr. 623/2010 pronunțată de Judecătoria Alba Iulia și investită cu titlu executoriu (?).
În data de 11.03.2011 s-a soliciat Judecătoriei Alba Iulia încuviințarea executării, iar prin încheierea nr. 726/CC/2011 executarea a fost încuviințată.
Astfel s-au emis somații debitorilor, stabilindu-se termen pentru predarea imobilului.
La data de 06.04.2011, ora 13,00 executorul judecătoresc, însoțit de reprezentantul creditoarei și de polițiști, în prezența debitorului (?) Căpitan Marcel Ioan și a tatălui acestuia s-a procedat la punerea în executare a titlului executoriu (?) în sensul că debitorii (?) au fost evacuați din locuință. Cu privire la bunurile aflate în apartament o parte au fost ridicate de debitor, iar cele care au rămas în apartament au fost date în custodie (?) reprezentantului Primăriei, făcându-se mențiunile necesare în procesul verbal.
Urmare a celor expuse mai sus se constată că, sub aspect subiectiv, nu există nici o încălcare a atribuțiilor de serviciu, nici din partea executorului judecătoresc și nici din partea consilierului juridic.
Față de cele constatate, în temeiul art. 228 al. 4 C.pr.pen. și art. 10 lit. d C.pr.pen.,

DISPUN

1.   Neînceperea urmăririi penale în cauza privind pe numiții Sapta Florian și Teodorescu Aurel (?), pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 246 C.pen.
2.   Soluția se comunică.
3.   Cheltuielie judiciare efectuate în cauză, în sumă de 50 lei rămân în sarcina statului.
PROCUROR
PAMFIL MUGUREL”

         Anexez documente.

danielacapitan.blogspot.com       
marcelcapitan.blogspot.com

Data depunerii                                                                                                                                   
23 august 2012 
Semnătura
Căpitan

DOMNULUI PROCUROR GENERAL AL PARCHETULUI
DE PE LÎNGĂ
CURTEA DE APEL ALBA IULIA